Co je zdravé a co ne?

olej1Je jídlo s nízkým obsahem tuků nejzdravějším způsobem stravování? Pokud vám tahle otázka zní příliš odvážně, zvažte tuhle skutečnost. Zatím, co jsme se v průběhu posledních let snažili zredukovat tuky ve stravě na méně než 30 kalorií denně, odborníci přišli s novou, velice odlišnou definicí zdravé výživy. Pokud je strava bohatá na ovoce, zeleninu, vlákninu a nízkotučné produkty a pokud kalorický příjem odpovídá potřebám těla, není důvod, proč bychom

Číst dál...

Správné prostírání

407778 4127Správně prostřený stůl, to je radost. A v případě hostů skoro nutnost. Co všechno je na něj potřeba umístit? Má být sladěn s interiérem? Podle čeho nakupovat servis jaké zvolit dekorace k jídelnímu stolu? Většina z nás, aniž bychom si to uvědomovali, jí také očima.

Číst dál...

Úklidové rady

1327927 kitchen1

  1. Rychlovarnou konvici zbavíte vápenných usazenin, když do ní kápněte šťávujednoho citronu a spustíte ohřívání. Stejně dobře vám poslouží i několik lžic octa. Po ohřátí je dobře vypláchněte vodou. Aby se vodní kámen v konvici co nejméně usazoval, snažte se ji po každém ohřátí propláchnout studenou vodou.
  2. Nakapaný vosk odstranítedřevěného nábytku tak, že ho nahřejete fénem a setřete papírovým kapesníkem. Očištěné místo pak ještě přejdete hadříkem namočeným v octě.
  3. Číst dál...

Při vaření

1382058 ready chef

  1. Pokud nemůžete rozválet těsto, protože je tuhé, vložte ho mezi dvě fólie. Po rozválení je odstraňte a těsto dejte na plech. Tento postup je ideální třeba před pečením pizzy.
  2. Jestli chcete, aby uvařené brambory, těstoviny nebo rýže vydržely co nejdéle teplé, zabalte hrnec do velké osušky a dejte ho pod peřinu.
  3. Nedaří se vám smýt z mísy nebo vařečky zbytky těsta? Nejprve je opláchněte studenou vodou a pak teprve teplou.
  4. Číst dál...

Radíme a vaříme na Facebooku