Dejte svojí kuchyni nový vzhled

1327926 kitchen 2Nejdůležitější místností v mnohých domácnostech je kuchyně. Obvykle do její renovace hodně investujeme, no když už renovujeme, neměly bychom zapomínat na inventuru v kuchyňské lince a nahradit staré hrnce novými. Kvalitní materiál zaručuje pohodlné a jednoduché vaření a díky jeho trvanlivosti se z kuchyňského nádobí můžete těšit hodně dlouho. Smalt, teflon, sklo nebo keramika jsou těmi nejznámějšími materiály, z kterých se vyrábějí, tajemstvím však nejsou ani jejich nevýhody. Smaltová vrstva rychle popraská a škodí zdraví, teflon se těžko udržuje, nádobí z lehké ocele nerovnoměrně rozvádí teplo a potraviny přihořívají.

I proto se zřejmě stále více upřednostňuje nerezové nádobí z ocele lisované za tepla nebo za studena. Z ušlechtilé ocele, tzv. chirurgické, se vyrábějí i varné nádoby značky Zepter. Mají množství výhod. Materiál, z kterého jsou vyrobeny, rovnoměrně rozvádí teplo, nemění barvu ani tvar, neabsorbuje chutě a pachy, neoxiduje, lehce se udržuje a je mimořádně odolný. Potraviny vařené v těchto nádobích mají vynikající chrt i bez přidávání soli a tuku.

Nezapomeňte na detaily – dno, úchytky a pokličky. Před nákupem kuchyňského nádobí si třeba pozorně přečíst letáky a odborné informace. Jakékoliv nádobí by mělo splňovat základní podmínky. Například mít kvalitní několikavrstvé, rovné, těžké a zabroušené dno. Díky tomu nádobí „sedne“ na varní desku a proximálně využije tzv. zbytkové teplo. Stejně důležité jsou úchytky. Měly by být vyrobené tak, aby nás nepopálily a nádobí nám nevyklouzlo z ruky. Nejlepší jsou takové, které se dají lehce uchopit, mají přiměřenou velikost a nádobí je možné umývat v myčce nádobí. Pokličky by měly pevně přiléhat k nádobím, takže potraviny netřeba podlévat a vaří se ve vodě, kterou obsahují. Přidanou hodnotou nádob je určitě i jejich nadčasový dizajn, který dodá každé kuchyni kvalitu, štyl a hodnotu.

Submit to Facebook Submit to Google Bookmarks Submit to Twitter

Radíme a vaříme na Facebooku