Bezpečné vakuování

578886 airline mealUž roky se v průmyslu na hygienické, bezpečné a přirozené uchovávání potravin využívá vakuování. Jde o proces, při kterém se z nádoby nebo speciálního sáčku s potravinou vysaje vzduch. Tím se zabrání přímému kontaktu vzduchu s potravinami, a to v značném rozsahu pomáhá zpomalit proces rozkladu. Potraviny se tak můžou uchovat na delší období bez zhoršení kvality.

Při vakuování se obvykle využívá pumpa, která odsaje vzduch ze speciálních nádob. Na trhu dostanete i speciální svářečku. Ta umožňuje vakuové skladování potravin v sáčcích. Svarem si určíte velkost sáčku, ta stejná pumpa jako při nádobách vysaje ze sáčku vzduch a druhým svarem se sáček uzavře. Když vložíte do lednice takhle vakuově zabalené potraviny, vydrží vám déle a uchovají si původní aroma a chuť.

Jak dlouho vám vydrží potraviny uchované v ledničce při teplotě +3 až + 8 stupňů

POTRAVINA

SKLADOVACÍ DOBA V BĚŽNÍCH PODMÍNKÁCH

SKLADOVACÍ DOBA VAKUOVANÉ POTRAVINY

Vařené jídla

2 dny

10 dnů

Polévka

2 dny

10 dnů

Čerstvě syrové maso

2 dny

15 dnů

Vařené maso

5 dní

15 dnů

Čerstvé ryby

2-3 dny

4-5 dnů

Tvrdý a polotvrdý sýr

15 dní

60 dnů

Čerstvá zelenina

5 dní

21 dnů

Čerstvé ovoce

10 dnů

21 dnů

Zákusky s náplní

2 dny

10 dnů

Jiné zákusky

5 dnů

20 dnů

Rýže, suché těstoviny

180 dnů

365 dnů

Káva, čaj

180 dnů

365 dnů

Submit to Facebook Submit to Google Bookmarks Submit to Twitter

Radíme a vaříme na Facebooku